Επίσημη έναρξη Ινστιτούτου

Επίσημη έναρξη Ινστιτούτου

Την Τρίτη 26 Απριλίου 2022 και ώρα 11:30 π.μ. έλαβε χώρα στο Φανάρι της Καρδίτσας, στη γενέτειρα του Ιωάννη Ραχωβίτσα, η επίσημη έναρξη των δράσεων του Ινστιτούτου «Αντιναρκωτική Δράση» - P.A.D.A., το οποίο ίδρυσε ο ίδιος θέλοντας να συνεχίσει το έργο του μαχόμενος τη μάστιγα των ναρκωτικών. Το εν λόγω Ινστιτούτο αποτελεί την πρώτη τόσο άρτια οργανωμένη προσπάθεια, τόσο σε Ελληνικό όσο και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, που έχει ως στόχο την προστασία των νέων και την ανάπτυξη δράσεων κατά των ναρκωτικών στα πλαίσια της σύγχρονης κοινωνίας.
Η πανηγυρική αυτή έναρξη της λειτουργίας του Ινστιτούτου «Αντιναρκωτική Δράση» – P.A.D.A. ξεκίνησε με δοξολογία του Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.κ. Τιμόθεο και πραγματοποιήθηκε στο ιστορικό Γυμνάσιο Φαναρίου υπό την αιγίδα του Δήμου Μουζακίου.
Την εκδήλωση αυτήν τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας, της αυτοδιοίκησης και λοιπών αρχών της Θεσσαλίας. Χαιρετισμούς απηύθυναν ο εκπρόσωπος του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Τσάρα Κωνσταντίνου, οι Βουλευτές του Νομού κ.κ. Κωτσός Γεώργιος και Ασημίνα Σκόνδρα, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας κ. Αστέριος Μαντζώκας και ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Θεοφάνης Στάθης. Σύντομες παρουσιάσεις σχετικές με το ζήτημα των ναρκωτικών έκαναν οι επιστήμονες και μέλη του Ινστιτούτου.