Όλγα Τζουραμάνη

Όλγα Τζουραμάνη

Διδάκτωρ Εγκληματολογίας-Σωφρονιστικής, Εγκληματολόγος & Ψυχοθεραπεύτρια. Ph.D., MSc, MSc, Llm(c). – Μέλος P.A.D.A.

Η Δρ. Όλγα Τζουραμάνη ανήκει στο επιστημονικό-ακαδημαϊκό προσωπικό του Πανεπιστημίου Λευκωσίας της Κύπρου. Αφού ολοκλήρωσε το προπτυχιακό πρόγραμμα Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Ουαλίας, απέκτησε δύο Μεταπτυχιακά: 1. Στην Εγκληματολογία (University of Nicosia) 2. Στη Συνθετική Ψυχοθεραπεία και Συμβουλευτική (University of Derby). Επιπλέον, συνεχίζει την εκπαίδευση της και με τρίτο Μεταπτυχιακό στη Νομική με κατεύθυνση τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και Κοινωνική Δικαιοσύνη (University of Nicosia).
Η Δρ. Τζουραμάνη απέκτησε το Διδακτορικό της στην Εγκληματολογία με ειδίκευση τη Σωφρονιστική από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (CY) και η διατριβή της έχει τίτλο: «Το πολύπλευρο «κόστος» της ποινής εγκλεισμού σε σωφρονιστικό κατάστημα, στις οικογένειες των κρατουμένων και στα ίδια τα άτομα». Κατόπιν της επιτυχούς ολοκλήρωσης του Διδακτορικού της, επεκτείνει την έρευνά της, σε Μεταδιδακτορικό επίπεδο.
Έχει Διδακτική/Εκπαιδευτική εμπειρία στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Εγκληματολογίας, στα γνωστικά αντικείμενα: «Μέθοδοι έρευνας στην Εγκληματολογία» και «Δράστες Βίαιων και Σεξουαλικών Εγκλημάτων», καθώς επίσης στο Mediterranean College/University of Derby στο Προπτυχιακό Πρόγραμμα Ψυχολογίας, μεταξύ άλλων, στο γνωστικό αντικείμενο της Δικαστικής Ψυχολογίας και Εγκληματολογίας κλπ. Επιπλέον, έχει Πρακτική εμπειρία στον τομέα των Εξαρτήσεων από Ψυχοδραστικές Ουσίες, στη Θεραπεία Τραυμάτων και στη Διαχείριση του Πένθους.
Τα ερευνητικά-επιστημονικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην μελέτη των Σεξουαλικών Εγκλημάτων, την Ενδοοικογενειακή Βία, την Κακοποίηση των Ζώων, την Παιδική Διαδικτυακή Πορνογραφία και σε θέματα που άπτονται στη λειτουργία του Συστήματος της Ποινικής Δικαιοσύνης. Είναι μέλος Διεθνών Επιστημονικών συλλόγων με πολλές δημοσιεύσεις και μελέτες, είναι υπεύθυνη διοργάνωσης και έχει συμμετάσχει σε διάφορα συνέδρια, ημερίδες, συμπόσια και ακαδημαϊκά σεμινάρια. Είναι επιστημονική συνεργάτιδα-αναλύτρια της τηλεοπτικής εκπομπής «Φως στο Τούνελ» και έχει συμμετάσχει ως αναλύτρια και σε άλλες τηλεοπτικές εκπομπές (Οδηγός Καλής Ζωής). Τέλος, είναι αρθρογράφος σε έντυπες και διαδικτυακές εφημερίδες σε Ελλάδα και Κύπρο.