Δέσποινα Κελαποστόλου

Δέσποινα Κελαποστόλου

Ψυχολόγος – Μέλος P.A.D.A.

Είναι Συμβουλευτική Ψυχολόγος με άδεια άσκησης επαγγέλματος Ψυχολόγου στην Ελλάδα. Είναι πτυχιούχος Ψυχολογίας (BA Hons in Psychology-Open University Validated, UK), και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Συμβουλευτική Ψυχολογία και στη Ψυχοθεραπεία (MS in Counseling Psychology & Psychotherapy-NECHE Accredited, USA) από το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδας. Έχει εκπαιδευτεί με βάση το Συνθετικό Μοντέλο Συμβουλευτικής Θεραπείας.
Στο παρόν, συνεργάζεται με μια ΜΚΟ στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ως συντονίστρια ομάδας και Συμβουλευτική Ψυχολόγος σε online ομάδες ψυχικής ανθεκτικότητας (παροχή ψυχοεκπαίδευσης και ψυχολογικής υποστήριξης της ομάδας) και υποστήριξης κρίσεων (παροχή ψυχολογικής υποστήριξης σε άτομα που επλήγησαν από τον Ρώσο-Ουκρανικό πόλεμο). Προσφέρει εθελοντική εργασία ως Συμβουλευτική Ψυχολόγος στο Συμβουλευτικό Κέντρο του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, παρέχοντας συνεδρίες συμβουλευτικής σε φοιτητές του Κολλεγίου, στην Ελληνική και Αγγλική γλώσσα.
Στο παρελθόν, έχει εργαστεί με παιδιά και εφήβους επί σειρά ετών στην Ελλάδα και στην Αγγλία. Έχει συνεργαστεί εθελοντικά ως Συμβουλευτική Ψυχολόγος με τον δήμο Βριλησσίων (Ο.Κ.Π.Α. Βριλησσίων), παρέχοντας συνεδρίες συμβουλευτικής σε δημότες. Στα πλαίσια της πρακτικής της άσκησης, έχει εργαστεί θεραπευτικά με πελάτες στα δημοτικά ιατρεία του Δήμου Αθηναίων, και έχει αποκτήσει κλινική εμπειρία ως ασκούμενη στην Ψυχιατρική Κλινική του Στρατιωτικού Νοσοκομείου 414 ΣΝΕΝ στην Ελλάδα.
Έχει συμμετάσχει στο 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο Παιδοψυχιατρικής και έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων και εκπαιδεύσεων στον κλάδο της Ψυχολογίας. Κατέχει πιστοποίηση για τη χορήγηση των Δομημένων Ψυχιατρικών Συνεντεύξεων σύμφωνα με τα κριτήρια του DSM-5, SCID-5-CV (μείζονες ψυχιατρικές διαταραχές) και SCID-5-PD (διαταραχές προσωπικότητας).
Τα ακαδημαϊκά της ενδιαφέροντα αφορούν τις εξαρτήσεις, το στίγμα ψυχικής υγείας του γενικού πληθυσμού και των ένστολων, τη ψυχοπαθολογία · στρες και τραύμα συμπεριλαμβανομένου του PTSD.