Δέσποινα Σβουρδάκου

Δέσποινα Σβουρδάκου

Δρ. Εγκληματολογίας – Μέλος P.A.D.A.

Είναι διδάκτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου στο τμήμα Κοινωνιολογίας-Εγκληματολογίας, με θεματολογία σχετική με την κοινωνιολογική και εγκληματολογική ανάλυση βαρυποινιτών του Οργανωμένου Εγκλήματος, στη Δικαστική φυλακή του Κορυδαλλού (1998-2003).
Έχει διατελέσει εκπαιδεύτρια της ομάδας Αυτοάμυνας της Σχολής Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. αλλά και της ομάδας Αυτοάμυνας του Παντείου Πανεπιστημίου. Έχει διδάξει στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας θεματικές όπως είναι η αστυνομική αυτοάμυνα και αυτοπροστασία και η Κοινωνιολογία.
Έχει διεξάγει έρευνες πεδίου, στη δικαστική φυλακή Κορυδαλλού, στο σωφρονιστικό κατάστημα ανηλίκων Αυλώνα και στο Δήμο Ασπροπύργου, καθώς είναι και μέλος της ομάδας του Παντείου Πανεπιστήμιου, η οποία με έρευνες μελετά την επιστημονική υπόσταση και την παροχή υπηρεσιών στον τομέα της Ιδιωτικής Ασφάλειας.
Έχει πολυάριθμες συμμετοχές σε επιστημονικά βιβλία, περιοδικά και εφημερίδες και είναι συγγραφέας του βιβλίου «ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ: Πολεμιστές και οργανωμένο έγκλημα», Εκδ. Γόρδιος, 2003 και του βιβλίου «Μεθοδολογία Φυλακών-Προφίλ Εγκληματιών που ανήκουν στο οργανωμένο έγκλημα-Συμμορίες ανηλίκων», το οποίο βρίσκεται σε διαδικασία έκδοσης.